Wat is podcast?

Een podcast is een mp3’tje dat je streaming luistert of per aflevering downloadt. Door te downloaden kun je de podcast op elk gewenst moment afspelen, zonder internet en zonder verstoring.

Het voordeel van podcast is ook dat je alleen luistert wanneer het jou schikt. Je bent dus niet afhankelijk van zenderaanbod. In de trein, in de auto, tijdens het wachten; er zijn de hele dag door momenten waarop je een podcast kunt downloaden en luisteren. En je hebt ze in alle soorten en maten.

Podcast

Het woord podcast is een samenvoeging van iPod en broadcast. Een deel van de podcasts wordt beluisterd via iTunes. Android smartphones hebben niet direct toegang tot iTunes maar via diverse podcast-apps kun je wel luisteren. Volgens Nu.nl zijn dit de beste.

Voor de niet Apple-gebruikers: abonneer je hier op de RSS-feed van MakersRadio.

Downloaden

Via Apple kun je eenvoudig een podcast downloaden. Je gaat naar de iTunes-store en zoekt rechts boven op bijvoorbeeld trefwoord MakersRadio. Klik op abonneer en ontvang automatisch nieuwe afleveringen.

Natuurlijk kun je onze afleveringen ook gewoon op deze website vinden. Beluister of download hier alle podcasts van MakersRadio.

Word donateur van MakersRadio voor de prijs van een bakkie koffie!