Kou Leiden

Kou Leiden is de eerste podcast van MakersRadio en vertelt het verhaal van twee bergbeklimmers uit de Leidse regio die extreme koude trotseren op de Mount Everest. Wat doet kou met hen als er geen ontkomen meer aan is?

Heike Kamerlingh Onnes

Verder hoor je in deze Nederlandstalige podcast over Nobelprijswinnaar Heike Kamerlingh Onnes. In 1908 roept hij eureka in zijn koudefabriek in Leiden. We hebben een reconstructie gemaakt van deze legendarische dag voor de wetenschap. En in navolging van Heike maakt onderzoeker Jelmer Wagenaar van de Universiteit Leiden een kleine, maar ijskoude microscoop.

Maaike Haneveld

Tot slot hoor je een kort radioverhaal van Maaike Haneveld, die ze speciaal voor deze podcast schreef.

Beste radioprogramma

Op 5 juni 2015 ontving Kou Leiden de OLON-Award voor beste, lokale radioprogramma van Nederland.

Abonneer op makersRadio

 

 

We stellen het zeer op prijs als je je in de iTunes store abonneert op MakersRadio en daar een reactie achter laat. Dank alvast!

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username

Haring & Van Es

Richard den Haring en René van Es maken vanaf begin 2015 de podcast MakersRadio. Het is een Nederlandstalige, verhalende podcast over wetenschap en cultuur. Je hoort verhalen over hoe mensen handelen op belangrijke momenten in hun leven. De podcasts zijn gratis te beluisteren via deze website, via iTunes of via podcast apps. Veel luisterplezier!

Goto Top