Grondstof tot nadenken

podcast luisteren

De tweede podcast van MakersRadio heet Grondstof tot Nadenken. In deze Nederlandstalige podcast hoor je twee verhalen over archeologische vondsten die met ontzettend veel moeite uit de grond zijn gehaald maar op ongeloof stuiten.

Dubois

De Nederlandse wetenschapper Eugène Dubois ontdekt ruim honderd jaar geleden als eerste fossiele resten van homo erectus in Indonesië. Hij vindt daar ook fossiele zoetwatermossels. Zijn vondsten liggen nu in Museum Naturalis in Leiden. Wetenschappers hebben de afgelopen zeven jaar onderzoek gedaan naar de fossiele schelpen van Dubois. De vraag is: leidt dit onderzoek tot nieuwe inzichten over de evolutie van de mens?

Ivar Schute

In het tweede verhaal vertelt de Leidse archeoloog Ivar Schute over een opgraving die hij niet snel zal vergeten. In 2013 begint hij aan een nieuwe opdracht: vernietigingskamp Sobibor in Polen moet bovengronds gehaald worden. De nazi’s breken in 1943 het kamp af en wissen alle sporen uit. Ivar en zijn collega’s moeten dus de grond in om resten van het kamp te vinden.

itunes-logo-vector+copy_nieuw

 

 

We stellen het zeer op prijs als je je in de iTunes store abonneert op MakersRadio en daar een reactie achter laat. Dank alvast!

Instagram Slider

No images found!
Try some other hashtag or username

Haring & Van Es

Richard den Haring en René van Es maken vanaf begin 2015 de podcast MakersRadio. Het is een Nederlandstalige, verhalende podcast over wetenschap en cultuur. Je hoort verhalen over hoe mensen handelen op belangrijke momenten in hun leven. De podcasts zijn gratis te beluisteren via deze website, via iTunes of via podcast apps. Veel luisterplezier!

Goto Top