Grondstof tot nadenken #2

podcast luisteren

De tweede podcast van MakersRadio heet Grondstof tot Nadenken. Je hoort twee verhalen over archeologische vondsten die met ontzettend veel moeite uit de grond zijn gehaald maar op ongeloof stuiten.

Dubois

De Nederlandse wetenschapper Eugène Dubois ontdekt ruim honderd jaar geleden als eerste fossiele resten van homo erectus in Indonesië. Hij vindt daar ook fossiele zoetwatermossels. Zijn vondsten liggen nu in Museum Naturalis in Leiden. Wetenschappers hebben de afgelopen zeven jaar onderzoek gedaan naar de fossiele schelpen van Dubois. De vraag is: leidt dit onderzoek tot nieuwe inzichten over de evolutie van de mens?

Ivar Schute

In het tweede verhaal vertelt de Leidse archeoloog Ivar Schute over een unieke opgraving. In 2013 begint hij aan een nieuwe opdracht: vernietigingskamp Sobibor in Polen moet bovengronds worden gehaald. De nazi’s breken in 1943 het kamp af en wissen zo veel mogelijk sporen uit. Ivar en zijn collega’s moeten dus de grond in om resten van het kamp te vinden.

itunes-logo-vector+copy_nieuw

Je helpt ons enorm door een review achter te laten in iTunes. Zo wordt MakersRadio beter gevonden door andere podcastluisteraars. Dank alvast!

 

Word donateur van MakersRadio voor de prijs van een bakkie koffie!